Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Примирието в Либия приключи за 2 дни, силите на Хафтар бомбардираха Триполи

Свят

Примирието в Либия приключи за 2 дни, силите на Хафтар бомбардираха Триполи

Примирието в Либия приключи за 2 дни, силите на Хафтар бомбардираха Триполи - Tribune.bg
Снимка:

На 12 януари враждуващите страни в либийския конфликт обявиха прекратяване на огъня

Силите, лоялни към Халифа Хафтар, започнаха ракетни удари на юг от столицата на Либия, заяви военният говорител на признатото от ООН Правителство на националното съгласие. Регионите Салах ал Дин и Рамла на юг от столицата са били ударени от ракети.

Лоялните на ген. Хафтар наемни войски, разположени в региона и дронове, управлявани от Обединените арабски емирства, прелетяха над Триполи, твърдят властите.

На 12 януари враждуващите страни в либийския конфликт обявиха прекратяване на огъня в отговор на призива на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и руския президент Владимир Путин и се събраха в понеделник в Москва, за да подпишат споразумение, насочено към прекратяване на военните действия и започване на политически диалог.

След преговори в Москва, ръководителят на признатото от ООН правителство Файез ал Сарадж подписа споразумение за прекратяване на огъня късно в понеделник, но Хафтар замина за Либия рано във вторник, без да го подпише, след като поиска повече време да го обмисли.

Агила Салех Иса – говорител на про-хафатарските сили заяви днес, че „примирието в Либия е приключило и войната ще се възобнови“.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати