Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Прокурори проверяват данъците на Хънтър Байдън

Свят

Прокурори проверяват данъците на Хънтър Байдън

Прокурори проверяват данъците на Хънтър Байдън - Tribune.bg
Снимка:

Синът на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън Хънтър заяви, че се извършва разследване на данъчните му дела, съобщи Би Би Си. Разследването се провежда от федералните прокурори в Делауеър. Американски медии цитират източници, според които това е свързано с бизнес сделки с чужди страни, включително Китай.

Хънтър Байдън каза, че е уверен, че ще бъде доказано, че не е направил нищо нередно. Екипът на Байдън-Харис заяви, че избраният президент "много се гордее със сина си". В изявление на екипа се казва, че Хънтър "се е преборил с трудни предизвикателства, включително жестоките лични атаки от последните месеци, само за да излезе по-силен". 50-годишният мъж заяви, че е научил за разследването във вторник, но не разкри повече подробности.

"Приемам този въпрос много сериозно, но съм уверен, че професионалният и обективен преглед на тези въпроси ще покаже, че съм действал законно и адекватно, включително в полза на професионалните данъчни съветници", каза той.

Според информации по случая разследването е започнало през 2018 г., преди Джо Байдън да обяви кандидатурата си за президент.

Хънтър Байдън беше честа обект на критика от страна на републиканците по време на предизборната кампания на баща си през 2020 г. Бяха разкрити негови бизнес сделки в Украйна и Китай, когато Джо Байдън е бил вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати