Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Проучване в САЩ: Джо Байдън води с 11% пред Тръмп

Свят

Проучване в САЩ: Джо Байдън води с 11% пред Тръмп

Снимка:

Тръмп поиска първият дебат с Байдън да се проведе по-рано

Преднината на кандидата на Демократите за президент на САЩ Джо Байдън пред президента Доналд Тръмп се увеличи до 11%, в сравнение с предимството от 8% в края на юни, твърди ново проучване на Marist, поръчано от Националното обществено радио (NPR).

„Промяната идва, тъй като 71% от американците сега виждат коронавируса като истинска заплаха, значително повече отколкото през последните няколко месеца, тъй като повече от 167 000 американци са починали и над 5 милиона са се заразили с вируса“, съобщи NPR.

53% от американците смятали, че бившият вицепрезидент може да се справи по-добре с пандемията коронавирус, спрямо 37% за настоящия държавен глава.

Тръмп смята, че телевизионният дебат между кандидатите за президент на САЩ за предстоящите президентски избори през ноември трябва да започне преди гражданите на страната да имат възможност да гласуват предсрочно по пощата. Тръмп направи това изявление в петък вечерта в интервю за Fox Business.

„Искам да участвам в дебата. Бих казал, че единственият проблем с дебата е, че трябва да проведете поне един дебат преди избирателите да започнат да изпращат бюлетини за гласуване по пощата“, коментира той.

Първият кръг от телевизионни дебати е насрочен за 29 септември. В същото време властите на повече от половината от американските щати ще започнат да изпращат бюлетини за дистанционно гласуване преди датата на първия дебат. Първа в този списък е Северна Каролина, където избирателите ще започнат да получават бюлетини на 4 септември.

59-те президентски избори са насрочени за 3 ноември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още