Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин готов за дипломатически решения, но без компромис за интересите на Русия

Свят

Путин готов за дипломатически решения, но без компромис за интересите на Русия

Путин готов за дипломатически решения, но без компромис за интересите на Русия - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да търси „дипломатически решения“ на фона на бушуващото напрежение със Запада заради Украйна, но подчерта, че интересите на страната не подлежат на преговори.

„Нашата страна винаги е отворена за пряк и честен диалог, за търсене на дипломатически решения на най-сложните проблеми“, каза Путин във видеообръщение по повод Деня на защитника на отечеството, който е официален празник в Русия.

„Интересите на Русия, сигурността на нашите граждани не подлежат на преговори за нас“, категорично заяви Путин.

По повод празника Путин поздрави мъжете в страната и заяви, че е сигурен в професионализма на руските военни и че те ще отстояват националните интереси на страната.

Той похвали бойната готовност на руската армия и заяви, че страната ще продължи да разработва най-съвременни оръжия.

„Ще продължим да разработваме съвременни оръжейни системи, включително хиперзвукови и такива, базирани на нови физични принципи, и ще разширим използването на модерни цифрови технологии и елементи на изкуствения интелект", добави той и подчерта, че „Такива комплекси реално са оръжията на бъдещето, които значително увеличават бойния потенциал на нашите въоръжени сили.“

Изявлението на Путин беше направено, след като във вторник горната камара на парламента, Съветът на федерацията, даде единодушно одобрение за изпращане на „миротворци“ в двата отцепнически украински региона Донецк и Луганск, които в понеделник Москва призна за независими.

Западните официални лица предупреждават от седмици, че руският лидер подготвя тотална инвазия в Украйна. Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови строги санкции срещу Русия за „започването“ на инвазия в Украйна, но заяви, че все още има време да се избегне война.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати