Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин и Лукашенко обсъдиха ситуацията в Беларус и съседните страни на фона на нови протести

Свят

Путин и Лукашенко обсъдиха ситуацията в Беларус и съседните страни на фона на нови протести

Снимка:

Владимир Путин и Александър Лукашенко изразиха увереност, че покачващото се напрежение в Беларус скоро ще се ускои. Двамата държавници обсъдиха ситуацията след изборите в Беларус в телефонен разговор.

„Главното е от тези проблеми да не се възползват деструктивни сили, стремящи се да нанесат ущърб на взаимноизгодното сътрудничество между двете страни в рамките на Съюзната държава", се казва в съобщение след разговора.

По-рано Лукашенко изрази притеснения, че може да се извърши агресия и  демонстрациите да излязат от границите на Беларус. И затова е настоял за разговор с Кремъл.

Междувременно няколко хиляди протестиращи отново се събраха в Минск, за да изразят недоволство от преизбирането на президента им. Те положиха цветя на мястото, където по-рано тази седмица загина участник в демонстрациите. Според данните досега двама протестиращи са загубили живота си, а близо 7 хиляди са били арестувани.

В петък ЕС обяви, че ще наложи нови санкции на властите в Беларус, които са отговорни за насилието.   


Коментари (6)

кесо На тия двамата може да им се наложи да се обърнат за помощ към "малкия" Кимчо от Северна Корея. Само ако им даде политическо убежище да си носят повечко храна за кучета, че кога свърши храната им "малкия" Кимчо от "жалост" към животинките им хвърля по някой ненужен другар за закуска, а какво по-ненужно от двама стари свалени диктатори - готова храна за кучетата на "малкия" Кимчо.
15.08.2020 18:07 / Отговор
Маджо Абе нашите интербригадисти от жълтите павета що не идат да помагат на другаря? Да понатрупат опит, пък тогаз да се върнат /ако могат/ и да борят тирана тук!
16.08.2020 09:51 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ КАТО БЯХ В КАНАДА ЦРУ МИ БУТАХА РАЗНИ МАЙМУНИ ДА КАРАТ С МЕН И ДА МЕ ШПИОНИРАТ :) ИМАШЕ ЕДИН АЛЕКСАНДЪР, ОТ БЕЛАРУС. ЧИФУТИТЕ МЕ БЯХА НАТОПИЛИ, ЧЕ СЪМ РУСКИ ШПИОНИН И ТРЕБВА ДА МЕ ХВАНАТ, ЗА ДОЛУПОДПИСАНИЯ :) ТА АЛЕКСАНДЪР БЕШЕ ПО-УМЕН И НЕ СЕ ОПИТА ДА МЕ ПРОВОКИРА. САМО ВИКАШЕ - АЗ ИМАМ ЖЕНА И МАЛКИ ДЕЦА. И В СЪЩИЯ МОМЕНТ ЖЕНА МУ С МАЛКОТО СИ БИЛА В МИНСК :) ЕДИНСТВЕН ТОЙ ПОСТЪПИ ЧОВЕШКИ И СЛЕД ТОЗИ КУРС НАПУСНА, ЗА ДА НЕ СЕ ВЪВЛИЧА В ПРОБЛЕМИ. АЗ ПЪК СЪМ ДОСТАТЪЧНО ЗЛОПАМЕТЕН ДА ПОМНЯ И ДОБРО И ЛОШО :) ВИЖ БУЛГА-РАШКИТЕ СВИНЕ, ИЗПЪКВАХА С ИЗРОДЩИНАТА СИ, СЪЩО НЕМА КАК ДА СЕ ЗАБРАВИ.
17.08.2020 08:21 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ТО САМО ЕДНО БЕЗМОЗЪЧНО ЖИВОТНО, КАТО БРЕНАН МОЖЕ ДА ПРАТИ БЕЛАРУС, КОЙТО ЗНАЕ, КАКВО Е КГБ И НА КОЙТО СЕМЕЙСТВОТО Е В МИНСК, ДА ГОНИ РУСКИ ШПИОНИН :)
ЛАЙ НАР, НАЛИ НЕ СИ ЗАБРАВИЛ? ИСКАМ ГЛАВАТА НА БРЕНАН!
ИЛИ ЩЕ НАБУЧА ТВОЯТА, ПРЕД ВХОДА, :)
...А И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ОРИЕНТИРА ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ТИЯ СКОТОВЕ КЪМ ДРУГИТЕ НАРОДИ. Е ЗАТОВА, ЩЕ ИЗБИЯ ДО КРАК UNTERMENSCHEN.
А ЛИДЕРИТЕ ИМ ЩЕ ГИ НАБУЧА НА КОЛОВЕ. ЖИВИ, ДА МИ ПЕЯТ :)
17.08.2020 08:23 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ НА БРЕНАН, ЩЕ МУ ОТРЕЖЕТЕ К УРА И ЩЕ МУ ГО СЛОЖИТЕ В УСТАТА!
ТАКА Я ИСКАМ ГЛАВАТА. :)
17.08.2020 08:24 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още