Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руски обстрел в Херсон, загинали са цивилни, а градовете са без ток и вода (СНИМКИ)

Свят

Руски обстрел в Херсон, загинали са цивилни, а градовете са без ток и вода (СНИМКИ)

При руски обстрел на южния украински град Херсон са загинали 15 цивилни, съобщиха официални лица, докато инженерите в цялата страна се опитват да възстановят отоплението, водоснабдяването и електрозахранването в големите градове.

В цялата страна руските въздушни удари през последните седмици сринаха енергийната инфраструктура на Украйна.

Два дни след целенасочените руски удари по енергийната инфраструктура на Украйна президентът Володимир Зеленски заяви, че повече от шест милиона домакинства в страната все още са засегнати от прекъсвания на електрозахранването.

Националната енергийна компания на страната, „Укренерго“, заяви късно снощи, че в мрежата все още има 30 % дефицит, като техниците й работят „денонощно“ за възстановяване на електрозахранването.

Атаката срещу Херсон - ключов югоизточен град, наскоро отвоюван от украинските сили, бе най-смъртоносната руска бомбардировка през последните дни.

„Общо 15 жители са загинали и 35 са ранени, включително едно дете, в резултат на вражеския обстрел“, заяви официалният представител на града Галина Лугова. Тя добави, че са повредени няколко „частни къщи и високи сгради“.

„Руските нашественици са открили огън по жилищния район с множество ракетни установки. Голяма сграда се запали“, заяви Ярослав Янушович, началник на военната администрация в Херсон.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати