Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руският посланик в Скопие: Присъединяване към НАТО не предвещава нищо добро

Свят

Руският посланик в Скопие: Присъединяване към НАТО не предвещава нищо добро

Снимка:

Перспективата за ЕС се ползва като „морков“ на Балканите, твърди руснакът

„Македонското ръководство неведнъж, включително публично, ни увери, че стремежът на Скопие към НАТО, няма антируски подтекст. И нямаме причина да се съмняваме в искреността на нашите македонски партньори“. Това увери в интервю пред ТАСС руският посланик в Скопие Сергей Баздникин.

Според него проблемът е, че ако македонците се присъединят към алианса, те ще бъдат принудени да вземат решения, които не отговаряли на собствените им национални интереси, а на принципите на „атлантическата солидарност“.

„Въпреки всички твърдения, че този процес не е насочен срещу нашата страна, истинските дела говорят обратното: военната инфраструктура на съюза, която официално разглежда Русия като основен противник, се приближава към нашите граници. Заедно с войнствената и все по-агресивна реторика на „ястребите“ на НАТО. А именно, сега те „прогнозират времето” в съюза - това, разбира се, не предвещава нищо добро.“

Руснакът твърди, че перспективата за присъединяване към ЕС е била използвана от много години като вид „морков“ на Балканите. Така Западът водел Македония и други страни от региона в необходимата му посока.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив