Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руснаци подложиха Путин на кръстосан разпит заради ниските доходи

Свят

Руснаци подложиха Путин на кръстосан разпит заради ниските доходи

Руснаци подложиха Путин на кръстосан разпит заради ниските доходи - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент в „Пряка линия“, отговаря на въпросите на граждани

В Русия за 17-и път се провежда станалата вече традиционна „Пряка линия“ с президента Владимир Путин. В продължение на часове държавният глава отговаря на живо в ефир на директните въпроси на своите сънародници.

Още в началото на живия ефир стана ясно кой е най-наболелият въпрос за руснаците – ниските им доходи и слабите финансови резултати. Към Путин заваля порой от въпроси и оплаквания свързани със заплатите и стандарта на живот.

Майка от Смоленска област повдигна темата с недостига на лекари в болниците. Позициите стоят незаети заради изключително ниските заплати в тази иначе престижна и отговорна професия. Възнаграждението от 20 000 рубли (около 545 лева) обаче е крайно недостатъчно да задържи специалистите.

Още по-зле в ситуацията при пожарникарите, които, въпреки огромния риск, който поемат, работят за средно около 12-13 хил. рубли или под 355 лв.

Въпреки че минималната работна заплата в страната беше фиксирана на 11 280 рубли (под 308 лв.), не бяха спестени и обажданията към президента от хора, принудени да работят и преживяват с по-малко.

Кога животът ще стане по-лек? Усеща спад в живота и при богатите, и при средната класа, и при бедните“, обърна се и водещата към Путин.

Според президента обаче тенденцията със спада на доходите вече е обърната и те бавно и постепенно растат.

Искам хората, които ме гледат от телевизията, да не се сърдят, че нямат големи заплати, говоря средно. Имаме много голяма пропаст между отраслите и регионите“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати