Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сърбия подготвя нов договор с „Газпром“

Свят

Сърбия подготвя нов договор с „Газпром“

Сърбия подготвя нов договор с Газпром - Tribune.bg
Снимка:

Директорът на компанията „Сърбиягаз“ Душан Баятович обяви, че снабдяването със синьо гориво на Сърбия върви безпрепятствено и че предстоящият договор с „Газпром“ ще бъде достатъчно добър, съобщава БТА, като се позовава на държавната информационна агенция на западната ни съседка – Tanjug.

„Газпром“ доставя договорените количества. Сега имаме повече от достатъчно количество газ, пълним газохранилището в Банатски двор, няма проблеми“, увери Баятович.

Той отказа да съобщи подробности за подготвяния нов договор с „Газпром“ и добави, че обществото ще научи повече след 15 май. Съгласно думите му, Сърбия със сигурност ще сключи нов договор с „Газпром“ и се надява той да бъде изгоден, макар да е трудно да остане същата цена, каквато Сърбия плаща сега.

Сърбия сега получава газ по „Балкански поток“, купува капацитети в Александруполис, изгражда интерконектора Димитровград-София и много скоро ще започне да финансира изграждането на интерконектор с Румъния.

Ще изградим още едно газохранилище и когато можем да складираме два до 2,5 милиарда кубика в Сърбия, ще имаме и за снабдяване, и за резерви, каза той.  


Топ новини

виж още