Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Седмици по-късно – Саудитска Арабия призна за убийството на Кашоги

Свят

Седмици по-късно – Саудитска Арабия призна за убийството на Кашоги

Седмици по-късно – Саудитска Арабия призна за убийството на Кашоги - Tribune.bg
Снимка:

Рияд твърди, че не са издавали заповед за убийство или отвличане, журналистът се „сбил“ с хора, които срещнал в консулството

Близо 20 дни след убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, Рияд най-сетне призна смъртта му. Според Рияд жертвата е „починала“ в тяхното консулство в Истанбул след като се сбил с хора, които срещнал в мисията, съобщават световните агенции.

Официалната Саудитска агенция по печата разпространи предварителните резултати от алтернативното разследване, което се води от саудитските власти. Според данните до момента са били арестувани 18 саудитски граждани, а разследванията по случая продължават.

Имената на задържаните се пазят в тайна, уволнени са трима високопоставени разузнавачи, както и съветникът в кралския двор Сауд ал Кахтани и заместник-ръководителят на разузнаването Ахмед Асири.

Саудитският престолонаследник се кълне, че не е знаел за конкретната операция, а заповед за отвличане или убийство не е имало. Освен това Саудитска Арабия изразява съжаление за смъртта на Кашоги и хвали Турция за сътрудничеството по случая.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати