Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Скандално: Македонци изгориха българското знаме в Скопие (ВИДЕО)

Свят

Скандално: Македонци изгориха българското знаме в Скопие (ВИДЕО)

Снимка:

Македонското МВР осъди видеоклипа

Скандален клип беше разпространен в социалните мрежи снощи. Македонци изгориха българския флаг в Скопие. Кадрите бяха публикувани от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в община Гази Баба. Въпреки това ВМРО-ДПМНЕ отрече да стои зад този акт.

Днес от Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъдиха кадрите, пишат македонски медии. От ведомството считат, че това е евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза между гражданите на двете страни.

„Осъждаме всеки акт на оскверняване на чиито и да било национални символи, включително символите на съседна Република България, както и всеки друг вид израз на омраза, който не съответства на съществените отношения между двете страни“, казват от министерството.

Напрежението между двете държави се покачи, след като България каза „не“ на преговорната рамка на Република Северна Македония за начало на преговори за членство в ЕС. Българската позиция е, че Северна Македония към момента не изпълнява Договора за добросъседство от 2017 година.

Вчера пък стана ясно, че председателят на Надзорния съвет на Мaкeдoнcкaтa инфoрмaциoннa aгeнция (МИA) е oтcтрaнeн от поста зaрaди вулгaрнocт и oмрaзa към Бългaрия. Зоран Иванов беше уволнен след обидна публикация и използване на език на омразата по адрес на вицепремиера и външен министър на България Екатерина Захариева.   


Коментари (4)

Z Еволюцията не спохожда всички, а промиването на мозъци винаги е било едно от най-големите престъпления срещу човечеството.
20.11.2020 11:22 / Отговор
Надблюдател Тъкмо ще се видят какво представляват, и като гледам ,тези наистина не стават за Европа! Ще докажат с пълна сила, че позицията на България е била правилна! Нищо , проблемът си е техен, как ще го го решават с времето ,от тях си зависи!
20.11.2020 12:06 / Отговор
chichka Макетата са си мангали, вижте какви ги плещи Заев... бате бате, ама брате, бате бате... Дано ББойко не се върже да каже ДА! Че тези мангали ще побъркат целия ЕС със номерата си.
20.11.2020 14:24 / Отговор
коментар Играят по свирката на москва чрез сърбия!Боклуци!
21.11.2020 07:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още