Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След провала на преговорите със Сърбия: НАТО-вски военни в Северно Косово

Свят

След провала на преговорите със Сърбия: НАТО-вски военни в Северно Косово

След провала на преговорите със Сърбия: НАТО-вски военни в Северно Косово - Tribune.bg
Снимка:

Американски войници от силите на НАТО са били разположени по главните пътища в северната част на Косово. До тази мярка се стига след провала на преговорите в Брюксел.

„НАТО продължава да следи отблизо ситуацията на място. Нашата мироопазваща мисия KFOR е фокусирана върху мандата, даден от Организацията на обединените нации (ООН). Ако стабилността е застрашена, KFOR е готов да се намеси. KFOR ще предприеме необходимите мерки, за да гарантира безопасна среда и свобода на движение за хората в Косово“, обясни след липсата на компромис генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който призова Сърбия и Косово да не ескалират напрежението и заяви, че НАТО е готова да се намеси, за да запази стабилността.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза в четвъртък след среща с президента на Сърбия Александър Вучич и на Косово Албин Курти в Брюксел, че „за съжаление не е постигнато споразумение, но това не е краят на историята."

Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил оцени в петък, че въпреки че мнозина са разочаровани от липсата на напредък в диалога между Белград и Прищина вчера в Брюксел, резултатът от тези разговори все пак е положителен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати