Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сръбският премиер към протестиращите: Насилието няма да победи

Свят

Сръбският премиер към протестиращите: Насилието няма да победи

Снимка:

Държавата е силна, институциите си вършат работата отлично, категорична е Бърнабич

Премиерът на Сърбия се обърна към демонстрантите в страната с призив да не се събират, за да запазят здравето си и живота си, след скока на случаите на коронавирусна инфекция.

„Страната е силна, институциите си вършат работата отлично, насилието няма да победи“. С тези думи Ана Бърнабич се обърна към протестиращите, които от вторник насам блокират централната градска част на Белград, паралелно с провеждането на протести в други градове на страната.

„В момента няма по-важна борба за нас от това да се преборим с коронавируса и последиците от него“, съобщи още Бърнабич и добави, че време за протести винаги ще има.

Сръбският премиер уточни, че броят на заболелите днес спрямо вчера е по-нисък, но това далеч не означава, че епидемията в страната е под контрол. Затова според нея митингите са голям риск.

Междувременно директорът на сръбската полиция Владимир Ребич заяви, че вчера в Белград са били арестувани 42-ма души. Оператор на телевизия N1 е пострадал при отразяване на протестите.

„Снощният протест беше далеч по-мирен спрямо тези от последните нощи, въпреки това бяхме свидетели на малки спречквания и инциденти, които принудиха полицията да се намеси“, уточни той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още