Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Термокамери на летищата в Турция срещу новия китайски вирус

Свят

Термокамери на летищата в Турция срещу новия китайски вирус

Снимка:

Новото летище в Истанбул разполага и с карантинна стая

Турция разполага термокамери на летищата си срещу новия коронавирус, съобщава БГНЕС.

Новото летище в Истанбул е основен международен център, обслужил над 50 милиона пътници през миналата година, а турските авиокомпании извършват ежедневни полети до дестинации в Китай, включително Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

„Имаме подготовка, включително да отведем рисков пациент от Китай в карантинната ни стая и да го закараме в болницата чрез специално определена линейка“, заяви представител на здравното министерство пред Анадолската агенция.

„Световната здравна организация (СЗО) не препоръча термокамери за Турция, но ние така или иначе взехме всички предпазни мерки, включително термокамери“, се допълва в изявлението.

Вирусът, произхождащ от централния китайски град Ухан, вече се е разпространил в основни градове на Китай, както и в САЩ, Тайланд, Южна Корея, Япония и Тайван.

Броят на смъртни случаи вследствие на вируса, който произхожда от Китай, се увеличи до 9, а 440 са потвърдените случая. Китайските здравни служители заявиха, че властите се стремят да контролират огнището, а данните показват, че той се разпространява „респираторно“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив