Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Русия: Десетки арести на протестите в подкрепа на Навални

Свят

В Русия: Десетки арести на протестите в подкрепа на Навални

В Русия: Десетки арести на протестите в подкрепа на Навални - Tribune.bg
Снимка:

Най-големият критик на Путин в Русия настоя за мащабни митинги

Руската полиция задържа десетки протестиращи, след като привърженици на опозиционера Алексей Навални излязоха на улиците в различни градове, съобщи БНР. Хората последваха призив на Навални за протест срещу управлението на президента Владимир Путин.

Най-големият критик на Путин в Русия настоя за мащабни митинги, след като оцеля при отравяне с вещество от типа на „Новичок“, както съобщиха германските власти, и се завърна в Москва миналия уикенд след месеци на лечение в Германия. Той бе задържан на летище „Шереметиево“.

Първите протести се състояха в Далечния изток и Сибир, включително Владивосток, Хабаровск и Чита.

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на „Фонда за борба с корупцията“ Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Властите на руските градове, отказвайки провеждането на публични събития, обясниха това е свързано с трудната епидемиологична ситуация поради коронавируса.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Български офицер " Как веревочке ни виться все равно придет конец / Путин / ......! "
23.01.2021 11:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети