Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Външният министър на Унгария с остра критика за отказа България и Румъния да останат извън Шенген

Свят

Външният министър на Унгария с остра критика за отказа България и Румъния да останат извън Шенген

Външният министър на Унгария с остра критика за отказа България и Румъния да останат извън Шенген - Tribune.bg
Снимка:

„Вчера страните членки на ЕС гласуваха в Брюксел присъединяването на Хърватия, Румъния и България към Шенгенското пространство. Хърватия беше приета, но Румъния и България не могат да се присъединят, въпреки че и двете държави го заслужават, защото упорито защитават границите си и направиха много за ограничаване на нелегалната миграция“. Това написа във Фейсбук министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто.

Той отчете, че от всички държави членки само две, Австрия и Холандия са наложили вето за влизането на България и Румъния в шенското пространство. Всички останали са дали своята подкрепа. Припомняме, че освен тях, ЕВропейската комисия и парламент също дадоха положителни становища за влизане на България и Румъния в Шенген. Те се обединиха, че страните са изпълнили всички изисквания за шенгенското пространство.

„Къде са сега професионалните плямпачи, притеснените за единството на ЕС, евродепутатите, които искат да премахнат единодушното вземане на решения, къде са хленчещите журналисти от либералния мейнстрийм, къде са брюкселските бюрократи, министрите от либералните правителства?!?“, заяви още Сиярто.

Той прави и сравнение на „сегашно мълчание с шума, който съпътства всяка една унгарска национална позиция в дискусиите в Брюксел“.

„Либералният мейнстрийм за пореден път разкри неизмеримото си лицемерие: ако централноевропейска държава наложи вето, това е краят на света, разрушаване на европейското единство, но ако западноевропейците наложат вето, няма проблем...”, казва още унгарският външен министър. 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети