Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Втори ден на протести срещу властта в Иран

Свят

Втори ден на протести срещу властта в Иран

Снимка:

Ще убием тези, които убиха нашите братя, скандират протестиращите

Втора нощ на протести в Иран, след като правителството призна, че по погрешка е свалило украинския пътнически самолет. Качени в интернет видеоклипове показват , че демонстрантите скандират антиправителствени лозунг. „Ние ще убием тези, които убиха нашите братя“ и „Смърт на диктатора“, са част от репликите на протестите.

Иранската телевизия Press TV информира, че 147 от 176-те пътници са иранци, докато канадското правителство съобщава, че 57 от загиналите са канадци. Всички пътици на самолета загинаха при инцидента.

„Към лидерите на Иран - не убивайте вашите протестиращи. Хиляди вече загинаха и са вкарани в затвора от вас, светът гледа. По-важното, САЩ гледат. Пуснете интернета и позволете на репортерите да обикалят свободно. Спрете да избивате вашия велик ирански народ", призова американският президент Доналд Тръмп чрез Туитър.

В интервю за "Face the Nation" на CBS, американският министър на отбраната Марк Еспер заяви, че Тръмп все още желае да проведе разговори с лидерите на Иран. Минути по-късно Тръпм публикува съобщението си в социалната мрежа. "Ние сме готови да седнем и да обсъдим без предварително условие нов път напред и поредица от стъпки, чрез които Иран да се превърне по-нормална страна", заяви министърът на отбраната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още