Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Йордан Арабаджиев за пакета „Мобилност“: Битката не е загубена

Свят

Йордан Арабаджиев за пакета „Мобилност“: Битката не е загубена

Йордан Арабаджиев за пакета Мобилност: Битката не е загубена - Tribune.bg
Снимка:

Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата

След вчерашното гласуване беше очертана рамката на следващите преговори. Тя не ни харесва, но ние трябва да се съобразим. Това коментира пред БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Вчера с 30 гласа "против" и 19 "за" евродепутатите отказаха да върнат за ново преразглеждане пакета "Мобилност", който повишава изискванията за условията за работа на международните превозвачи.

Предстои транспортната комисия в ЕП да вземе решение за започване на триалози, ние ще действаме съобразно това решение, каза Арабаджиев.

Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата. "И правителството, и евродепутатите ни полагат много сериозни усилия", обясни Арабаджиев.

"Ние като бизнес провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран", заяви той.

По думите му най-сериозният проблем в пакета "Мобилност" е свързан с изискването превозните средства на 3-4 седмици да се прибират до страната по установяване.

Пакетът все още е във фаза преговори, в новия Европейски парламент ни предстоят диалози, за които сме готови. С конкретни цифри ще докажем, че приетото като предложение не кореспондира с реалността, особено в Източна Европа, каза още Арабаджиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати