Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заразените с коронавируса в Китай нараснаха с 1291 за денонощие, жертвите са вече 106

Свят

Заразените с коронавируса в Китай нараснаха с 1291 за денонощие, жертвите са вече 106

Снимка:

Първи случаи на болни в Канада и Германия, има съмнения и в Чехия

Броят на жертвите на коронавируса в Китай расте. Починалите вследствие на острото заболяване вече са 106. Междувременно броят на потвърдените заразени в Китай е близо 4500, което е ръст с 1291 души в сравнение с вчера.

Заразата вече се разпространи в 15 страни извън границите на Китай: Австралия, Камбоджа, Япония, Малайзия, Непал, Сингапур, Южна Корея, Шри Ланка, Тайван, Тайланд, Виетнам, Франция, САЩ – и най-новите засегнати страни: Германия и Канада.

Канадските здравни власти в понеделник потвърдиха първи случай в страната на заразен със смъртоносния коронавирус, като има съмнения, че и съпругата на болния може да е била заразена. Семейството е пристигнало в Торонто на 22 януари от Ухан, епицентъра на епидемията. Близо 20 души са под лекарско наблюдение.

Германия официално стана втората европейска страна, в която влезе вируса. Министерството на здравеопазването на федералната област Бавария потвърди коронавирусна инфекция, пациентът е изолиран.

„Пациентът за сега е в добро клинично състояние, той е изолиран и е под лекарско наблюдение“, се казва в съобщението.

Здравните власти са идентифицирали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за симптомите на заболяването, строгите хигиенни правила и начините за предаване на болестта.

Междувременно четирима души с подозрения за зараза бяха хоспитализирани в Чехия, съобщи РИА Новости. Двама от тях са в болници в Моравско-Силезийския регион, един в Злински район, а друг в Южнобохемския регион.

Двамата хоспитализирани мъже наскоро са се завърнали от туристически пътувания до Китай; една млада жена е гражданка на Китай, дошла на частно посещение в Чехия, а друг мъж - турист от Китай, се обърнал към болница за помощ.

В Чехия личните предпазни средства в някои аптеки бяха напълно изкупени за часове, но продажбата им ще се възобнови.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив