Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заседанието за вота на недоверие на Заев в парламента на РСМ е пред провал

Свят

Заседанието за вота на недоверие на Заев в парламента на РСМ е пред провал

Снимка:

В парламента на Република Северна Македония днес беше планирано да се проведат дебати по внесеното от опозицията искане за вот на недоверие на премиера Зоран Заев и правителството му.

Гласуването се очакваше към полунощ местно време. Не е ясно обаче дали ще сте стигне до него, тъй като депутат от партията БЕСА, която досега подкрепяше правителството, но мина в опозиция, обяви, че не само няма да гласува, но и няма въобще да се появи в Собранието днес, съобщава БНР.

Това фактически обезсмисля вота, защото опонентите на Заев остават 60 - с един по-малко от необходимото мнозинство в 120-членния парламент.

Кастриот Реджепи от БЕСА написа във фейсбук, че е взел решението си в интерес на народа и на държавата, защото „предвид шанса Република Северна Македония да получи през декември дата за начало на преговори за членство в Европейския съюз, в този момент на държавата не ѝ трябва политическа криза“.

Междувременно депутатите от управляващите Социалдемократически съюз и Демократически съюз за интеграция не влязоха в пленарната зала. Напусна я и председателят на Собранието Талат Джафери, с което необходимият по правилник кворум не беше постигнат.

Заседанието още не е започнало.  


Топ новини

виж още

Актуална тема