Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски алармира за готвен държавен преврат от Русия

Свят

Зеленски алармира за готвен държавен преврат от Русия

Зеленски алармира за готвен държавен преврат от Русия - Tribune.bg
Снимка:

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е получил информация за подготовката на държавен преврат в страната на 1 декември. По думите му, който той каза по време на пресконференция, украинските служби разполагат с аудио материали, на които представители на Русия и Украйна обсъждат участието на олигарха Ринат Ахметов, както и привличането на милиарди долари за тази цел.

„Имаме не само агентурна информация, имаме дори и аудио информация, където представители на Украйна с представители на Русия, да го кажем така, обсъждат участието на Ринат Ахметов в държавен преврат в Украйна, който ще привлече милиард долара и така нататък“, отбеляза украинският държавен глава по време на пресконференцията.

В същото време държавният глава добави, че не вярва в това, както и в участието на бизнесмена. Зеленски смята, че тази информация цели да вкара Ахметов във война срещу него и държавата. „Не вярвам в държавните преврати, както и не вярвам, че Ахметов ще се впусне открито в това“, отбеляза той на руски език. 

Според него Ахметов е въвлечен в тази ситуация от обкръжението си. Президентът го нарече голяма грешка. Той каза още, че е атакуван от медиите, контролирани от олигарха. Нямам медиен ресурс, за да воювам. Нямам медийни съюзници, смятам, че моят основен съюзник е народът на Украйна“, коментира още украинският президент.  


Топ новини

виж още