Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 16-годишен удавил братовчед си в Дунава

Закон и ред

16-годишен удавил братовчед си в Дунава

16-годишен удавил братовчед си в Дунава - Tribune.bg
Снимка:

Момчето е в ареста

Момче на 16 години е обвинено, че е удавило друго дете в река Дунав, в участъка й в землището на Свищов. Жертвата е братовчед на задържаното за жестокото престъпление непълнолетно дете. 
Убийството е станало на 21 август. По непотвърдена информация три деца влезли да се къпят в реката. Едно от децата се страхувало, но другите две го държали във водата, като едното момче на няколко пъти натиснало главата му и това довело до удавянето. 

Според разследващите 16-годишният е разбирал действията си и умишлено е удавил другото момче. С постановление на Окръжна прокуратура - Велико Търново извършителят е задържан за 72 часа.

Съдът е уважил направеното от прокуратурата искане и с определение от 29.08.2018 г. е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" на момчето. Приети са били доводите на държавното обвинение, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до 5 години и от друга, че е налице реална опасност младежът да се укрие, да укрие доказателства, да попречи на разследването или да извърши престъпление.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети