Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 20 месеца условно за прокурорския син от Перник. Направил е самопризнания пред съда

Закон и ред

20 месеца условно за прокурорския син от Перник. Направил е самопризнания пред съда

20 месеца условно за прокурорския син от Перник. Направил е самопризнания пред съда - Tribune.bg
Снимка:

Присъдата е за 2 престъпления, делото за останалите е през ноември

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник получи 20 месеца условно лишаване от свобода, съобщи Георги Иванов от СРП на брифинг пред медиите.

„През изминалата седмица беше насрочено съдебни заседание в Районен съд - Сливница. При проведеното заседание Васил Михайлов от Перник призна вината си за извършени две престъпления на територията на Перник и му бе възложено наказание лишаване от свобода в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок“, добави Иванов.

Михайлов е направил самопризнания за извършени от него две престъпления - нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство на мъж в близост до детска площадка.  Престъпните деяния са извършени през май месец миналата година в Перник. Около 1 часа на 5 май 2022 година в близост до детска площадка Михайлов се е заканил с убийство на мъж и му нанесъл удари с твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди - на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

Срещу Михайлов продължава наказателното производство за извършени от него 8 престъпления, по които ще има заседания през ноември. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати