Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността в София

Закон и ред

3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността в София

3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността в София - Tribune.bg
Снимка:

3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността в София миналата есен, реши Софийският градски съд, съобщава БТВ. Той ще трябва да плати и около 4000 лева разноски по делото.

Според съда Расате е съборил рафт в офиса и е нарязал с нож гумите на тротинетка. Расате бе оправдан по обвиненията за това, че е действал с особена дързост и е причинил лека телесна повреда на Глория Филипова. Затова и съдът отхвърли гражданския иск за 4000 лева.

Съдът махна и паричната гаранция на Расате, която беше 5000 лева и го остави с подписка.

На 30 октомври 2021 г. заедно с още няколко души Расате влезе в офис на неправителствена организация, където според прокуратурата са извършени хулигански действия. По делото като граждански ищец е конституирана пострадалата Глория Филипова. За всички тези обвинения прокуратурата поиска две години условна присъда с изпитателен срок от четири години.

След като чу, че е осъден на глоба, Расате заяви, че е склонен на компромис, но няма как да плати тези пари, защото е безработен. Посочи, че ще го направи, когато намери парите. Заедно с адвоката си Расате ще прецени дали да обжалва днешната присъда.

Според адвоката на Глория Филипова - Силвия Петкова, редица фактори са довели до днешната присъда. Най-важният - непълната правна квалификация на обвинението. Петкова е на мнение, че друга причина за глобата на Расате е непълното разследване и набързо внесеното обвинение.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети