Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 45 сигнала за купуване на гласове в страната и 8 досъдебни производства

Закон и ред

45 сигнала за купуване на гласове в страната и 8 досъдебни производства

45 сигнала за купуване на гласове в страната и 8 досъдебни производства - Tribune.bg
Снимка:

Има около 45 сигнала за купуване на гласове в страната. Образувани са осем досъдебни производства, четири-пет човека са задържани, заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Някои са задържани за 24 часа, а други за 72 часа.

По думите му схемите за купуване на гласове са традиционни. „Става дума за опрощаване на лихви, даване на парични суми, схемата „дърва срещу глас“, проверяват се данни за завишаване на подвижните секции”.

Главният комисар коментира и мащабната акция срещу незаконната миграция, която се провежда на територията на няколко областни дирекции на полицията.

„Акцията се провеждана територията на цялата страна. В последните два дни бяха проведени операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти. На територията на Сливен през вчерашния ден има 12 задържани лица, от които 5 са с повдигнати обвинения и наложена мярка задържане под стража за 72 часа”. 

При извършените множество обиски са задържани 19 мигранти. „Касае се за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпна дейност. Подобна акция беше поведена и в Пловдив в понеделник”, подчерта той. И допълни: „Това също е една добре организирана група за трафик на хора. Каналът за трафик в Пловдив към настоящия момент е пресечен. Чакаме още арести”.

По думите му та този етап той не може да сподели информация дали има замесени служители на „Гранична полиция” при разбиването на канала за трафик в Пловдив.

„Очакваме да има още множество арести. Както министърът заяви по повод смъртта на двамата колеги в Бургас, държавата ще отговори с цялата си мощ. За всяко едно лице, за което може да съберем данни, че има съпричастност към този вид дейност – ще му бъдат   повдигнати обвинения. Това, което ще видите през следващите дни и седмици, е да се видят още резултати по повод на тази дейност”, категоричен беше Тодоров.

По думите му на този етап той не може да сподели информация дали има замесени служители на „Гранична полиция” при разбиването на канала за трафик в Пловдив.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети