Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата

Закон и ред

Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата

Снимка:

Възмутително е и решението на прокуратурата да иска постоянното му задържане, каза Ива Лулчева

Аргументите на прокуратурата срещу Нено Димов подлежат на много сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам. Това каза адвокатът на Нено Димов – Ива Лулчева, пред БТВ.

„Да се твърди лична отговорност от министър и да се претендира той да разбира и от нива на водите не съответства на закона. От това разбират съответните геолози, които имат специалните знания“, каза тя.

„Решенията, които взимат министрите, са на базата на предложения на съответните длъжностни лица. В случая няма данни Нено Димов да е взел решение в противоречие с предложеното му от длъжностните лица в министерството“, коментира адвокатът.

„Министърът е политическа фигура, която осъществява политиката на държавата в съответната област. Не ми е известно да има изискване, когато едно лице се избира за министър, да има специални знания във всички области на икономиката и социалния живот на една държава“, аргументира се Ива Лулчева.

„Възмутителното в случая е и решението на прокуратурата да иска постоянно задържане, защото като министър може да повлияе на разследването. Това е абсолютно необосновано, защото той подаде оставка“, каза Лулчева.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още