Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокатът на Цветан Василев: Основен свидетел изпада в амнезия, трябват нови доказателства по делото КТБ

Закон и ред

Адвокатът на Цветан Василев: Основен свидетел изпада в амнезия, трябват нови доказателства по делото КТБ

Снимка:

Обвинителният акт е 1360 тома

Нови доказателствени искания за предоставяне официално на документи, по които да бъде разпитван основният свидетел по мегаделото „Корпоративна търговска банка“ Бисер Лазов поискаха от защитата по делото. Искането им е свързано с това, че доста често на техни въпроси Лазов „изпадал в амнезия“ и отказвал да отговори с различни оправдания. Това е казал пред БГНЕС адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов.

„Слушахме тирадата на основния свидетел на прокуратурата, който в залата ни обясни, че крадейки имущество от „Евробилд 2003“, го е спасявал. То било свободно от ипотеки, той се е разпоредил с него, като е прехвърлил имущество на негови близки с цел да го спаси. Само че това имущество продължава да е в собственост на негови близки хора, не е ипотекирано в полза на банката. Най-простото би било в тази ситуация, имуществото, което е под негов контрол, да намери начин да го обезпечи в полза на банката. Той не го е направил“, заяви Симеонов и добави, че той се е разпоредил със сградата на София прес и я е прехвърлил към несъществуващ кредитор на това дружество към 30 юни 2014 г.

Той посочи още, че дружеството е имало 162 млн. задължения към други дружества, както и кредит, получен от КТБ. Също така има внесени в КТБ като подчинен срочен дълг пари, които са в размер на над 30 млн. лв., и недвижимо имущество, което е било ипотекирано по определени сделки, и такова, което не е било ипотекирано.

„Дружеството е било с позитивен баланс. За това той го е взел под свой контрол, защото е имало какво да се реализира в това дружество. То е имало достатъчно имущество, което е могло да покрие всички тези средства, които са му били отпускани във вид на кредити“, посочи адвокатът.

Попитан дали той не го е поел по неволя, защото отговорникът за две дружества Виктория Иванова се е отказала, Симеонов каза, че тепърва ще се изяснява дали тя наистина се е отказала или е била помолена да се оттегли.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив