Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Най-голямото предизвикателство е делото „КТБ“, най-тежки са транспортните дела

Закон и ред

Гешев: Най-голямото предизвикателство е делото „КТБ“, най-тежки са транспортните дела

Гешев: Най-голямото предизвикателство е делото КТБ, най-тежки са транспортните дела - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъде прецедент, ако стана главен прокурор и влизам в съдебна зала, но ще го правя, това е отговорност, каза той

Делото КТБ беше най-сериозното ми предизвикателство. Това каза кандидатът за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването си пред ВСС. Кандидатът отговаря на въпроси. "И то не само на база на политическите, личните и всякакви други интереси, които циркулират около това дело, на натиска, който беше оказан върху екипа, но и по няколко други показателя. Щетата по това дело е в размер, който до момента не се е срещал в съдебната практика, тя е в размер от процент от БВП и по този показател може да сме водещи, ако не в света, поне в Европа“, обясни Гешев. Той допълни, че най-тежките си дела е водил по времето, когато е бил следовател в транспортния отдел на Столичното следствие. „Това са ми били най-трудните дела в емоционален аспект", каза Гешев.

На въпрос – Ще продължите ли да влизате в съдебната зала, ако заемете длъжността на главен прокурор, Гешев отговори положително. „Това би било прецедент, но не виждам пречка да влизам в съдебна зала. Аз съм прокурор. Ако не влизам по дело, прехвърлям отговорността на колегите си. Това е въпрос на отговорност“, каза той.

На питане за първите му 100 дни, ако заеме длъжността, той посочи, че има 2 най-важни неща. Първото е сформирането на добър екип, което е най-сигурният начин за резултати, а второто е продължаване на оптимизирането на дейността на районните прокуратури. „Аз не кандидатствам за политическа длъжност и не очаквам 100 дни толеранс“, каза Гешев.

Очаквайте подробности!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още