Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бенчо Бенчев сяда на подсъдимата скамейка, разследването приключи

Закон и ред

Бенчо Бенчев сяда на подсъдимата скамейка, разследването приключи

Ще отговаря пред Темида, че е помагал на Митьо Очите да се укрие и за незаконни боеприпаси

Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници, съобщиха от държавното обвинение. Държавното обвинение ще изготви обвинителен акт, който ще бъде внесен в съда. 

Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че през август 2018 г. в Гърция и Турция е помогнал на Димитър Желязков- Митьо Очите в укриването му от органите на реда. Според прокуратурата на 2 август бившият общинар на БСП е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. После от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Той е обвинен и за това, че в Бургас, в своя дом, държал 57 бр. фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има разрешително. Обвинение има и за ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не е взел необходимите мерки за сигурност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив