Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивш консул в Дубай: Добрите отношения с ОАЕ могат да улеснят екстрадицията на Божков

Закон и ред

Бивш консул в Дубай: Добрите отношения с ОАЕ могат да улеснят екстрадицията на Божков

Бивш консул в Дубай: Добрите отношения с ОАЕ могат да улеснят екстрадицията на Божков - Tribune.bg
Снимка:

„Между ОАЕ и България няма договор за правна помощ и сътрудничество. Много страни нямат такъв договор с ОАЕ. Но въз основа на добри дипломатически отношения между ОАЕ и съответната държава може да се стигне до решение, което да ускори екстрадицията… Отношенията между ОАЕ и България се подобриха през последните години“. Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш генерален консул на България в Дубай.

Керемедчиев подчерта, че българският бизнесмен по-скоро е задържан, отколкото арестуван в ОАЕ заради липсата на изпратени документи от прокуратурата на България за неговата екстрадиция.

„Честата практика в Емирствата е да бъде отнет международният паспорт на лицето и то да пребивава на адрес, който обяви, докато изчака решението на съда. Ако не е задържан под стража, той е свободен да се придвижва из ОАЕ, да живее нормално, да оперира със средствата, с които разполага“, поясни Керемедчиев.

По думите му ОАЕ набират капитали по всевъзможни начини и дават убежища на всякакви хора, желаещи да харчат парите си в страната:

„Там има десетки милионери от различни страни, които намират своя пристан в Емирствата. Нека не смятаме, че екстрадицията е невъзможна. Има прецеденти, в които с решение на емира се предприемат действия в полза на една или на друга държава, това се случва чрез добрите приятелски отношения между страните“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети