Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бившият шеф на КАТ обиден на Демерджиев заради обвиненията за чадър над Семерджиев

Закон и ред

Бившият шеф на КАТ обиден на Демерджиев заради обвиненията за чадър над Семерджиев

Бившият шеф на КАТ обиден на Демерджиев заради обвиненията за чадър над Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

МВР е йерархична структура, на различни нива се контролират служителите. Не съм съгласен с изявленията на министър Демерджиев. Той не каза конкретика, но аз ще дам такава за случая със Семерджиев. Това заяви комисар Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция – София” пред Нова телевизия.

„От 2011 г. до 2013 г. той е спиран много пъти от служители на пътна полиция без свидетелство за управление на автомобила. Защо в този период не са изпратени материали към прокуратурата? През 2014 г. наши служители са му писали актове, 2016 г. също”, сподели той.

Демерджиев: Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев не е упражнил контрол по случая Семерджиев

„Когато нашите служители спират водача, той показва книжка от Швейцария. Свидетелството се вижда валидно. Колеги от 7-мо РУ го спират, той не спира, преследват го, успяват да го накара да спре, и викат патрул на „Пътна полиция” за тестване за алкохол и наркотици – хващат го, че е дрогиран. В един момент се оказва, че водачът отива обратно до автомобила и избягва. Не са му сложени белезници. Тръгнали са да го гонят, но не са успели да го стигнат. Това се случва няколко дни преди убийството на двете жени на бул. Черни връх. Няколко дни след това получихме потвърждение, че книжката му от Швейцария не е истина”, допълни още той.

Семерджиев е трябвало да бъде арестуван още на 11 юни от 7-мо РПУ

Припомняме, че служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви вчера пред медии, че трима ръководители на районни управления, както и Тенев като бивш ръководител на сектор КАТ към СДВР, присъстват в доклада за разследването за осигуряването на "полицейски чадър" над Георги Семерджиев.

Лалов: В КАТ се шири корупция и некадърност заради Тенчо Тенев, а Рашков го връща…

„Аз съм обиден от отношението на ръководството на МВР, защото има случаи, когато тези неща са се случвали, докато аз не съм бил началник. Аз осъществявам общ контрол на състава, под мен има и други служители. Не могат да вменят на мен вина. Тези думи са, защото преди няколко дни казах някои нелицеприятни неща”, каза още Тенев.

„Аз съм 32 години в системата на МВР, министърът е тук от два месеца – не искам да ми се петни името”, каза той и допълни, че никой не е изтъкнал докладът за чадър над Семерджиев, когато ме принудиха да изляза в отпуск, а после и в пенсия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати