Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цялото имущество на семейство Арабаджиеви под запор

Закон и ред

Цялото имущество на семейство Арабаджиеви под запор

Снимка:

Бегълците не са правили опити да се свържат с разследващите

Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано цялото имущество, което се води на семейство Арабаджиеви. Това стана ясно в кулоарите на парламента след заседанието на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика. 

Главният прокурор Сотир Цацаров уточни, че ултраскъпите коли от автопарка на Арабаджиеви не се водят на тяхно име, а са регистрирани на фирми.

“Беше задържан автомобил БМВ в Бургас, но той не принадлежи на човека, който го кара, а на търговско дружество”, обясни ситуацията Цацаров.

Наказателно-процесуалният кодекс дава възможност прокуратурата да затегне обръча около бегълците, допълни и ръководителят на Специализираната прокуратура и заместник-главен прокурор Иван Гешев. По думите му разследването на случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти, разпитват се допълнително свидетели и се назначават експертизи.

“Прокуратурата не издирва, а частично правораздава. Издирването на семейство Арабаджиеви е задача на МВР и на чуждестранните ни партньори”, коментира той.

На въпроса дали семейство Арабаджиеви са правили опити за връзка с разследващи. заместник-главният прокурор съобщи, че няма такава информация.

„Те в момента чакат ситуацията напълно да се изясни, да видят с какви доказателства разполага Прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат, това е традиционна политика по такива дела“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още