Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Данъчните пак запечатаха хотела на Ветко Арабаджиев "Маринела"

Закон и ред

Данъчните пак запечатаха хотела на Ветко Арабаджиев "Маринела"

Данъчните пак запечатаха хотела на Ветко Арабаджиев Маринела - Tribune.bg
Снимка:

Семейството все още се издирва

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните за втори път. Запорът бил наложен заради липса на връзка между фискално устройство и системата на данъчните, съобщава БНР. За момента от приходната агенция отказват официален коментар.

Само преди дни Аминистративния съд в София отмени първото разпореждането на данъчните, с което за седмица беше запечатан хотелът. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

Първото затваряне на хотела от данъчните стана в края на септември. Само ден, след като Специализираният наказателен съд наложи запор на банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Съпрузите са обвинени в участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Под запор попаднаха 12 банкови сметки, дялове в 7 търговски дружества и 4 имота.

Семейство Арабаджиеви се издирва от началото на септември, след като Специализираната прокуратура влезе в имоти на бизнесмена в София и Пловдив. От държавното обвинение съобщиха, че са намерили и иззели над 10 мл. лева кеш. С белезници се оказаха шест души, сред тях и синът на хотелиера- Вълчо.

Първоначално разследването срещу тях е за укрити данъци и пране на пари от началото на тази година, но намерените доказателства може да разширят разследването за много голям период назад, поне десет години, съобщи тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема