Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото срещу Бенчо Бенчев влиза в съда

Закон и ред

Делото срещу Бенчо Бенчев влиза в съда

Бенчев ще участва в местните избори

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев. Той е привлечен като обвиняем за това, че през август 2018 г. в Гърция и Турция е помогнал на Димитър Желязков- Митьо Очите в укриването му от органите на реда. Според прокуратурата на 2 август бившият общинар на БСП е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. После от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Той е обвинен и за това, че в Бургас, в своя дом, държал 57 бр. фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има разрешително. Обвинение има и за ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

Въпреки че е обвиняем, Бенчев ще участва в местните избори като водач на листа, от местната коалиция „Ние, Гражданите“.

След скандала с укриването на Очите, той беше отлюспен от БСП, с чиято подкрепа беше избран за заместник председател на общинския съвет на Бургас. Това обаче не го отказа отново да атакува властта и той поведе листа за настоящия местен вот.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още