Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев сменя шефове на 7 районни управления в София след казуса "Семерджиев"

Закон и ред

Демерджиев сменя шефове на 7 районни управления в София след казуса "Семерджиев"

Демерджиев сменя шефове на 7 районни управления в София след казуса Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

Рокади в седем Районни управления на МВР в София обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. „Дадох заявка, че предстоят рокади, които ще засегнат районите управления на Столичната дирекция. Важно е да се каже, че служителите, които ще сменим не са осъществявали чадър над никого, но не са и осъществили достатъчно контрол, както и не се създали достатъчен контрол, за да не стига до случаи като „Семерджиев”. Това заяви вътрешният министър Демерджиев на брифинг в министерството.

Рокади се правят във второ, трето, четвърто, пето, шесто, седмо и осмо районно управление в София. Ще има и смени в две областни дирекции - Пловдив, по негова молба и в Кюстендил.

Това не е чистка обяви, главният секретар на МВР Петър Тодоров. Екипът, който се назначава, е по желание на шефа на СДВР Калоян Милтенов. Той посочи тези хора, добави главният секретар.

Дисциплинарните проверки на над 40 служители текат, това не са дисциплинарни наказания, каза министърът по повод на рокадите.

Причината за смяната на шефа на областната дирекция в Кюстендил е, че е излъгал министъра, и е имал среща с политички представители.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати