Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. До месец ще е ясно решението по делото „Борисов срещу Нинова“

Закон и ред

До месец ще е ясно решението по делото „Борисов срещу Нинова“

До месец ще е ясно решението по делото Борисов срещу Нинова - Tribune.bg

Разпитаха бивш министър на околната среда и водите

До месец магистратите от Софийски градски съд ще излязат с решение по делото „Борисов срещу Нинова“. Това стана ясно на днешното, последно заседание по делото.

Днес съдът изслуша свидетелските показания на бившия министър на околната среда и водите Ивелина Василева по делото, което премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова водят един срещу друг. Двамата лидери подадоха граждански иск един срещу друг заради публични изказвания на двамата по време на кампанията за предсрочните парламентарни избори.

Гражданският иск на Борисов срещу Нинова е за 26 хил. лева, защото в телевизионно интервю тя казала по негов адрес "Крадецът вика "Дръжте крадеца". Лидерът на БСП пък иска от премиера 30 хил. лв., защото той я нарекъл "Госпожа лъжа".

Свидетелката Ивелина Василева присъствала на подписването на договори за изграждането на пречиствателни станции в Айтос и Приморско. Защитата на Нинова твърди, че по време на това събитие премиерът е направил изказване за лидера на БСП. Василева не си спомни премиерът да е изричал тези думи.

Съдът прие и техническата експертиза по делото. Вещото лице потвърди, че няма изтриване, замазване или наставяне на кадри, което да променя съдържанието на записаните изказвания на двамата лидери. След като делото бе изяснено и от техническа страна, а защитата и на двете страни нямаше допълнителни доказателствени искания, съдът обяви, че ще се произнесе в законовия срок.

Автор: Моника Гаджанова

 


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети