Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама са били задържани за кратко при полицейската акция в заведенията в Благоевград

Закон и ред

Двама са били задържани за кратко при полицейската акция в заведенията в Благоевград

Снимка:

МВР – Благоевград излезе с информация за случилото се в събота вечерта по време на проверката спазват ли се противоепидемичните мерки и работното време в заведенията в града.

Двама мъже са били задържани заради обидно отношение към полицията и отказ да се подчинят на разпореждане, съобщи зам.- директорът на ОД комисар Стоян Маламов.

Единият от задържаните е арестуван, защото отказвал да даде документите си за самоличност пред заведението, което продължавало да работи и след 23 ч.

Той е бил във видимо нетрезво състояние и е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. Освободен е след два часа и в документите по задържането е написал, че се извинява за непристойното си поведение.

Друг мъж, който снимал клип, е задържан, защото възпрепятства действията на полицията.

След тази проверка униформените са влезли на проверка и в дискотека, където по думите на собственика около 30 полицая са влезли и са изплашили клиентите около полунощ.

По време на акцията в петък и събота след полунощ са проверени 6 заведения, като са съставени 207 акта за различни нарушения.

Вчера от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България сигнализираха за терор като от бранша искат и оставка на директора на полицията в града.

По-късно те имат среща и с министъра на туризма Стела Балтова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема