Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама полицаи станали свидетели на катастрофата на Околовръстното

Закон и ред

Двама полицаи станали свидетели на катастрофата на Околовръстното

Двама полицаи станали свидетели на катастрофата на Околовръстното - Tribune.bg
Снимка:

Двама полицаи, мъж и жена, са отстранени от работа след катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин. Това обяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев. Той поясни, че по думите на дирекция „Вътрешна сигурност” единият от тях се „държи нагло”. Демерджиев обясни, че е имало данни, че полицейската кола се е движила в близост до катастрофата.

„От събраните доказателства се оказа, че полицейски автомобил се е движил по маршрута, по който се е движило въпросното „Порше“. Този полицейски автомобил най-вероятно е спирал по маршрута, той е станал свидетел и возещите се в него двама полицаи на самата катастрофа. Но вместо да изпълнят служебните си задължения, те са направили нещо друго“, съобщи Демерджиев, като не даде повече подробности, тъй като тече разследване.

По думите му тази информация незабавно е била докладвана на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е бил запознат с действията на полицаите. 

Предложено от Вътрешна сигурност е било двамата полицаи да бъдат задържани незабавно за 24 часа, да се вземат телефоните и данните от телефоните и да се предприемат неотложни действия. Наблюдаващият прокурор обаче не е позволил това и е поел контрол върху разследването, стана ясно още от думите на Демерджиев.

„След като наблюдаващият прокурор се запозна с материалите, той не позволи на служителите да извършат тези действия, пое контрол върху въпросното разследване и ни предупреди, че не трябва да огласяваме данни, за да не пречим на разследването“, обясни Демерджиев.

Той отрече да са прикривани полицаи - „Дирекция „Вътрешна сигурност” установи тези факти и обстоятелства и беше образувано второ досъдебно производство за техните действия и бездействия”, добави Демерджиев.

Служителите са били отстранени от длъжност още тогава, отнети са им личните карти, личният знак и служебното оръжие. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати