Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Единият от помагачите на атентатора в Истанбул е с българско гражданство, четиримата остават в ареста

Закон и ред

Единият от помагачите на атентатора в Истанбул е с българско гражданство, четиримата остават в ареста

Единият от помагачите на атентатора в Истанбул е с българско гражданство, четиримата остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Издирват с международна заповед за арест шести заподозрян

Софийският градски съд взе мярка задържане под стража на четиримата, обвинени за организирана престъпна група за трафик на хора и съпричастност към атентата в Истанбул.

Прокуратура поиска постоянен арест за четирима от петимата задържани, съобщи прокурор Ангел Кънев преди заседанието на Софийски градски съд.

За една жена исканата мярка е по-лека заради влошеното ѝ здравословно състояние.

Един от задържаните, свързани с атентата, е с двойно гражданство – той е и българин, съобщи прокурорът. Става въпрос за Петър Топал, роден през 1986 г. в Молдова.

Страната ни е поискала правна помощ и от други държави.

„Възложили сме в конкретен момент отделни действия на българското контраразузнаване, които са извършени по правилния, подходящ момент и начин, и е използван целият арсенал от способи, законни, за разследване по делото“, заяви прокурор Кънев. Той посочи, че по делото са извършени действия на терен с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма, които са били перфектно изпълнени.

„Има обявено лице с международна заповед за арест от турската прокуратура, което ние също издирваме. Това е, което мога да кажа“, съобщи още той.

Задържаните са влезли у нас незаконно. Повдигнати са им обвинения за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подпомагане, извършен на територията на чужда държава. Един от арестуваните е приближен на издирвания от Интерпол Билал Хасан.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети