Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Елена Йончева е обвинена за пране на пари

Закон и ред

Елена Йончева е обвинена за пране на пари

Снимка:

Депутатът от БСП е разследвана за операции с парични средства, присвоени от КТБ

Повдигнато е обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари, съобщава Нова ТВ. Това е потвърдила пресаташето на БСП Жанет Пашалиева. През ноември месец прокуратурата поиска имунитета на Йончева като депутат заради разследване за изпиране на пари в особено големи размери.

Специализираната прокуратура разследва финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД  и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“.

През 2012 година едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ юридическо лице с правно организационна форма – дружество с ограничена отговорност и с наименование „Офроуд“ ООД.

Представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество. В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ ООД – 10 000 лева.

Всеки от учредителите трябвало да вложи по 5000 лева.

„Далий Трейдинг Лимитид“ се задължила да извърши парична вноска в размер на 315 000 лева, от които 310 000 лева да бъдат отнесени във фонд „Резервен“ на „Офроуд“ ООД. Дружеството се е задължило да направи и допълнителна парична вноска в размер на 250 000 евро.

Новото дружество е открило сметка в КТБ и право да оперира по тази сметка е имала Елена Йончева. Сумите са постъпили по сметката на дружеството. Точно за тези средства прокуратурата смята, че са придобити от престъпна дейност.  


Коментари (1)

Илия Парев В затвора и е мястото на тая кукумявка
22.01.2019 16:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема