Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Банев има 1 млрд. лв. в банка в Швейцария

Закон и ред

Гешев: Банев има 1 млрд. лв. в банка в Швейцария

Гешев: Банев има 1 млрд. лв. в банка в Швейцария - Tribune.bg
Снимка:

Ако излязат от ареста, Баневи могат да окажат натиск върху свидетели и да манипулират доказателства, посочи зам.-главният прокурор

„Факт е, че на Николай Банев са констатирани 1 млрд. лв. в швейцарска банка. Колегите са поискали от властите в Швейцария сметките им да бъдат блокирани. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари“. Това заяви пред Нова ТВ зам.-главният прокурор Иван Гешев по повод обвиненията срещу семейство Баневи. По думите му, ако бяха пуснати на свобода, те могат да преместят тези пари.

Освен това съществува риск, ако Баневи са на свобода, да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата за това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

Той отхвърли вариант действията срещу Баневи да идват от конкуренти.

„Не знам каква конкурентна среда създават Баневи, при положение че нямат бизнес. Те само режат на скрап предприятия. Няма бизнес, който е конкурентен на техния“, коментира още Гешев.

На въпрос дали Баневи могат да получат условни присъди, Гешев отговори, че това не е вариант.

„Те са обвинени за пет различни престъпления. Не позволява законът тази опция. Позволява да бъдат оправдани. Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси“, посочи зам.- главният прокурор. Той обаче уточни, че съдът ще реши дали да осъди Баневи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети