Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев и Полт обсъдиха сътрудничеството между прокуратурите на България и Унгария

Закон и ред

Гешев и Полт обсъдиха сътрудничеството между прокуратурите на България и Унгария

Гешев и Полт обсъдиха сътрудничеството между прокуратурите на България и Унгария - Tribune.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна в Будапеща с главния прокурор на Република Унгария Петер Полт. Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на българския главен прокурор в Унгария, където се провежда Годишната конференция на Европейската еврейска асоциация, съобщават от държавното обвинение.

„Иван Гешев и Петер Полт обсъдиха предизвикателствата пред двете страни при утвърждаването на върховенството на правото в държавите членки на Европейския съюз. Главните прокурори на България и Унгария акцентираха и върху успешното прилагане на инструментите на ЕС, които позволяват бърз, пряк и ефективен начин на комуникация и изпълнение на Европейските заповеди за арест и разследвания, както и трансфер на наказателните производства.“, допълват от прокуратурата.

„Изтъкнато бе традиционно успешното сътрудничество между българските и унгарските съдебни органи, осъществявано в духа на професионализма и общата ангажираност на прокурорските институции по отношение на противодействието на трансграничната престъпност и прилагането на ефективни способи за нейното пресичане и наказателно преследване.

Главният прокурор Иван Гешев и неговият унгарски колега Петер Полт отбелязаха и положителна тенденция в наказателноправното сътрудничество, произтичащо от сключения през 2018 г. Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни.“, се казва още в съобщението на държавното обвинение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати