Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Неудобен на вкараните в затвора, политическия кръг около Иво Прокопиев, олигарсите

Закон и ред

Гешев: Неудобен на вкараните в затвора, политическия кръг около Иво Прокопиев, олигарсите

Гешев: Неудобен на вкараните в затвора, политическия кръг около Иво Прокопиев, олигарсите - Tribune.bg
Снимка:

Фирмата, в която обвинения за хакването на НАП работи, се занимава с кибер рекет, каза зам.-главният прокурор

Неудобен ще съм за политическия кръг и свързаните с него медии, гравитиращи около подсъдимия Прокопиев. На следващо място са емблематични лица на прехода, мутри, държавни служители, осъдени или обвиняеми. Това заяви номинираният вчера за главен прокурор Иван Гешев пред БНТ.

„Номинацията на прокурорската колегия означава доверие, не толкова за мене, колкото за колегите, с които работим заедно. Срещу това доверие стои отговорност, аз не съм човек, който бяга от отговорност“, коментира той предложението на прокурорската колегия във ВСС.

„Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората“, категоричен беше Гешев. Той каза, че не харесва революционните методи. Много неща трябва да бъдат надградени. Не споделя виждането, че всичко трябва да бъде започнато отначало.

По думите му специализираната прокуратура, в резултат на правомощията, е във фокуса на общественото внимание. По оценка на ЕК тя се справя изключително добре, каза Гешев. От нея ще се очакват по-сериозни резултати за противодействие на корупцията по високите етажи на властта.

За хакерската атака в НАП

Според Иван Гешев отговорността се прехвърля от извършителя към жертвата. Отначало разследването е започнало към лицето, за което се знае. Обвиняемият е само оръдие, маша. Фирмата, в която той работи, се занимава с кибер рекет. Дали цялата фирма или отделни хора - това е водеща версия, по която се работи.

Единият служебен компютър на Кристиян Бойков е разкриптиран, потресаващо е съдържанието в него, макар и 1/1 000 000 от цялата информация по случая. Ако си невинен, защо не предоставят информацията, попита Гешев. Има информация за нерегламентиран достъп до над 100 бази данни. Вижда се опит за хакване върху сайтове, застрахователни дружества, търговски организации, каза заместник главния прокурор.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Антон Иво Прокопиев и "Капитал" вече правят всичко по силите си, за да не позволят на Гешев да стане Главен прокурор, защото тогава се очертават тежки дни за Прокопиев в българските затвори!
23.07.2019 11:31 / Отговор
Смяна в куратурата Смяна на една куратура на ГЕРБ с друга куратура на ГЕРБ. Да живее Бай Хуй!
23.07.2019 11:47 / Отговор
К. К. Гешев е "Б. Борисов" на съдебната система!
23.07.2019 17:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати