Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Нямам правомощията на екстрасенс

Закон и ред

Гешев: Нямам правомощията на екстрасенс

Гешев: Нямам правомощията на екстрасенс - Tribune.bg
Снимка:

Вече над 5 часа ВСС разглеждане искането за оставка от страна на правосъдния министър в оставка Надежда Йорданова на главния прокурор Иван Гешев. За тези часове стана ясно, че излъчената за поста от ДБ Йорданова няма доказателства за твърденията си.

След като точките представени от бившият служебен министър на правосъдието Янаки Стоилов бяха преминати се стигна до тези на Йорданова. Като първа за искане на оставката тя представи негов пост в Туитър, където осъжда насилието над полицаи на протестите през 2020 година и това, че се противопоставя на платените агитки на Васил Божков – Черепа.

„Не видяхте ли, че има над 100 ранени полицаи, те не са ли граждани на България. Не виждам какво лошо има прокуратурата да предотврати всички незаконосъобразни действия и да защити други граждани срещу провокации, вероятно платени от олигарси“, заяви Гешев и уточни, не е имало как да знае, че след два месеца ще се появи видео на което да се вижда, че група полицаи са превишили правата си.

Божков: Протестът си го направих аз!

„Нямам правомощията да съм екстрасенс. Не мога да кажа, че министърът на правосъдието лъже, по-скоро казва неистини, защото вероятно не сте се запознали със съобщенията на прокуратурата за незабавната проверка от страна на прокуратурата по случая“, каза още Гешев. Главният прокурор припомни, че е изпратил доклад в Народното събрание на нарочната комисия, която е разглеждала случая.

Черепа обяви първа фаза за успешна: Събудил народа
  

„Всеки има своите подозрения и догадки, но при такава сериозна процедура, трябват и сериозни факти, а аз такива до тук не виждам. Явно вие подкрепяте агитките и тези, които пребиха над 100 полицаи. Аз съм против и тези които пребиха униформените и тези, които превишиха правата си. Защото съм човек на закона и искам да се спазва закона“, заяви още главният прокурор.

Божков, БСП и десни зоват за бунт в защита на Радев
На въпрос на Атанаска Дишева на какво основание е сметнал, че зад протестите стоят олигарси и има хора от криминалния контингент, Гешев припомни записа на Васил Божков с бившият депутат от БСП Александър Паунов. Именно в тези записи укриващия се в Дубай хазартен бос казва, че управлява протестите и ще изпрати „10-15 хиляди“, като не е уточнено дали става въпрос за пари или хора.  


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати