Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. И спецпрокуратурата подхвана казуса с гражданството на Петков

Закон и ред

И спецпрокуратурата подхвана казуса с гражданството на Петков

Снимка:

Проверява се дали е извършено престъпление от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката

Специализираната прокуратура извършва проверка по казуса с гражданството на г-н Кирил Петков. Действията са започнали още през август, а причина за това са подаден сигнал и медийни публикации с твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа същите твърдения.

„Във връзка с многобройни журналистически запитвания Специализирана прокуратура уведомява, че още на 24.08.2021 г., въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник „Труд“ от 22.08.2021 г., е образувана прокурорска преписка. Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.“, се казва в съобщение от спецпрокуратурата.

В средата на септември е започнала и лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. По преписката ще бъдат добавени и още документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема