Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев: Сякаш съм в някакво „дежа вю“ от 90-те, времена на властваща престъпност

Закон и ред

Иван Гешев: Сякаш съм в някакво „дежа вю“ от 90-те, времена на властваща престъпност

Иван Гешев: Сякаш съм в някакво дежа вю от 90-те, времена на властваща престъпност - Tribune.bg
Снимка:

„Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия“, коментира пред БТА главният прокурор Иван Гешев.

Според него поредните три случая случая за последните 24 часа, сред които служител на ГДБОП, хванат да шофира с наркотици на магистрала „Тракия“ до с. Лозен и патрулна кола, която се опитва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил превозващ мигранти, са в резултат на войната на някои политици срещу прокуратурата.

МВР още не са предали материали на прокуратурата за убития таксиметров шофьор

Гешев посочи, че има бум на телефонните измами, които бяха сведени до минимум само за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, наркотици се продават по улиците и около училища

Преди време казах, че съм бесен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се между гняв и безсилие. Сякаш съм в някакво „дежа вю“ от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, защото той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в ЕС. Не са виновни и моите колеги от МВР, съда и прокуратурата. Резултат е от войната на някои политици срещу прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимодействието между институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най вероятно на престъпността и олигарсите, от демонизирането на съдебната власт", каза главният прокурор.

„Това е само началото, за съжаление, на последствията на това, което някои наричат съдебна реформа“, смята той.

Гешев за освободения дрогиран шофьор, убил момиче: До това доведе закриването на спецправосъдието!

„Вероятно утре ще кажат, че виновна е отново прокуратурата, всесилният главен прокурор и съдебната власт. Но истината е, че ние, българите, трябва да си задаваме вече въпросите кой е отговорен. Защото от повече от година прокуратурата заявява, че това ще са само малка част от последствията за българските граждани“, допълни Гешев.

Прокуратурата обвини и задържа служител на ГДБОП, шофирал след употреба на наркотици

Той посочи, че прокуратурата ще продължи да работи само в интерес на хората в България, но е време „да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимодействието между тях и да се направи правна реформа в съответствие с добрите европейски примери, а не в интерес на организираната престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици“.

„Хората ни плащат заплатите, но не могат да направят това, което не прави държавата. Длъжници сме им. Времето ни изтича като пясъчен часовник и утре ще е късно“, посочи Гешев.

Гешев отново призова за бързи действия срещу войната по пътищата


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати