Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ивайло Иванов: Ако мерките се спазват, няма да има нужда от по-рестриктивни

Закон и ред

Ивайло Иванов: Ако мерките се спазват, няма да има нужда от по-рестриктивни

Снимка:

„Мерките, които важат към този момент, са доста рестриктивни. Въпросът е всички граждани да осъзнаят сериозността и да започнат да ги спазват“. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов пред NOVA относно мерките за противодействие на разпространението на коронавируса у нас.

Запитан дали са необходими по-строги мерки и санкции, той коментира: „Не е необходимо да се стига до налагането на по-строги мерки като глоби например. Освен наложените мерки, знаете, че в момента има предвиден и затвор за нарушаване на карантината. Ако всеки изпълнява призива да си остане вкъщи, мисля, че това няма да е необходимо“.

По думите му още миналата седмица, когато бяха засилени рестрикциите по отношение на противодействието на разпространението на коронавируса, е имало много противоречиви послания от различни хора в обществото. „Ние самите виждахме, че въпреки призивите, хората се трупаха по магазини и обществени места и така постепенно мерките станаха по-рестриктивни“, посочи още Ивайло Иванов.

„Хаос е нормално да има, такова нещо не е правено досега у нас. Мисля, че всички реагираха много адекватно и много бързо. В момента, в който разбрахме, че се създава истерия за декларации за адрес, създадохме възможност да се изтегли документът от МВР“, обясни главният комисар. 23 КПП-та има в София, като са обхванати всички точки на столицата. Иванов допълни, че селата около столицата също са били включени.

„Нашите служители са свикнали да работатя в условия като сегашните. Все пак обаче те също са хора, не са имунизирани, не са и застраховани от заразяване. Правим всичко възможно, за да си изпълняваме служебните задължения и мисля, че на този етап се справяме много добре“, каза още главният секретар на МВР.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив