Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата води 120 дела за нарушаване на карантината

Закон и ред

Прокуратурата води 120 дела за нарушаване на карантината

Снимка:

120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса е завела прокуратурата.

За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни района на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от българи, завърнали се от чужбина.

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „Зорница“. Тя се прибрала от Италия и била поставена под карантина за 14 дни. Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете „не се били виждали от години“.

Друг нарушител на карантината от Исперих пък е обявен за общодържавно издирване. Мъжът наскоро се върнал от Холандия. При внезапна проверка обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил поставен под карантина. В телефонен разговор мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и възнамерява пак да пътува за Холандия.

Според прокуратурата част от досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 са срещу шофьори на тирове, които след завръщането си в България, не спазват карантината, а пак поемат зад граница.

Заведени са и досъдебни производства за неверни повиквания или сигнали за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение заради COVID-19.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив