Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кметът на Малорад е арестуван дрогиран зад волана

Закон и ред

Кметът на Малорад е арестуван дрогиран зад волана

Кметът на Малорад е арестуван дрогиран зад волана - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на врачанското село Малорад Иво Иванов е дал положителна проба за кокаин на теста за наркотици, който му бил направен при рутинна проверка на пътя. Това съобщи вътрешният минитър Калин Стоянов.

"По процедура автомобилът е отнет. Водачът е задържан. Поискал е да му бъде направена и е дал кръвна проба, от която чакаме резултата", подчерта вътрешният министър.

"Искам да ви уведомя и за новопристигналите четири броя автоматизирани системи за токсикохимичен анализ за наличие на наркотици в кръвта", допълни Стоянов.

По думите му всички проби - не само за алкохол, но и за наркотици, "се обработват по-бързо, а именно в рамките на две седмици". "От Института по криминалистика справката е, че в момента обработваме и избдаваме с 40 процента повече експертизи спрямо същия период на миналата година. Надявам се, че до няколко месеца ще изчистим всички натрупани назад във времето проби, някои от които залежават от година. Имаме новоназначени и обучени експерти", допълни Стоянов.

Той обясни, че сега разполагаме с общо 6 машини за обработка на проби. "4 от тях са в Института по криминалистика и криминология, 1 във ВМА и 1 е в Медицинския институт на МВР. Имам уверението, че до няколко месеца ще заработи и лабораторията в град Плевен, където ще бъде прехвърлена една от тези машини. Надяваме се догодина да успеем да изградим и лабораторите в Бургас, Пловдив и Варна", заяви Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати