Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Криминалист за Янек Миланов: Трябва да се мисли за най-лошото

Закон и ред

Криминалист за Янек Миланов: Трябва да се мисли за най-лошото

Снимка:

Ботьо Ботев определи като несериозно към етапа на започване на разследването да се говори за отвличане на Янек Миланов.

"Още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане. Трябва да се мисли за най-лошото", коментира пред БНТ криминалистът във връзка с изчезването на Янек Миланов и последвалото разследване.

По думите му разследващите са разполагали с предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани.

"Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено, нямаше да имаме такъв резултат", обясни Ботьо Ботев.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по която трябва да се движи", изтъкна криминалистът.  


Коментари (2)

Професионализъм или? Едно и също десет пъти казано!
31.08.2020 09:42 / Отговор
Милиционерите по нареждане на главния колхозник с каскета преброиха мишките, лалугерите и дивите зайци по нивята край Дупница. Брилянтна операция!
31.08.2020 13:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още